ساماندهي بافت تاريخي دهدشت نيازمند تملک کامل است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، ‌صنايع دستي و گردشگري؛ مرادي با بيان اينکه بخش زيادي از بافت تاريخي دهدشت ، مسکوني است و ساکنان حاشيه بافت حاضر به ترک آن نيستند خاطرنشان کرد:در سفر هيأت دولت به استان قرار بود 2 ميليارد براي تملک کل بافت اختصاص پيدا کند که با کل اين مبلغ فقط 36 درصد از بافت تملک شد و در حال حاضر بخش عظيمي از بافت در کنترل سازمان ميراث فرهنگي نيست.

مديرکل ميراث فرهنگي کهگيلويه و بويراحمد مرمت سالانه و جزء به جزء را از ديگر دلايل ساماندهي نامناسب بافت دانست و گفت: قصد نداريم مرمت را به اين شکل ادامه دهيم بلکه قصد داريم قسمتهايي را که مرمت کرديم تکميل و کاربردي کنيم. در اين راستا کاروانسرا اولويت نخست ماست که در نظر داريم آن را براي تبديل به مهمانپذير سنتي به بخش خصوصي واگذار کنيم. حجره هاي اطراف مهمانسرا را نيز طبق قرارداد با کميته امداد براي نمايش و فروش صنايع دستي به بخش خصوصي واگذار مي‌کنيم.

وي با بيان اينکه به دنبال زنده کردن بافت تاريخي دهدشت هستيم خاطر نشان کرد: براي اين منظور بايد ساختمانهاي بافت را وارد مدار کاربردي کنيم که در همين زمينه حمام موجود در بافت با حفظ هويت تاريخي مشابه يک چايخانه سنتي تبديل خواهيم کرد.

مرادي اعلام آمادگي ميراث فرهنگي به شهردار دهشت براي تدارک سفر مقامات اين شهرستان به استان يزد و استفاده از تجربه‌هاي احياي بافت تاريخي يزد براي احياي بافت تاريخي دهدشت را از ديگر برنامه‌هاي اين اداره کل برشمرد.

وي با بيان اينکه قصد داريم امور مربوط به کاروانسرا،‌ حمام و حجره هاي اطراف کاروانسرا را تا پايان سال 89 به انجام برسانيم گفت: در صورت تأمين اعتبار و در يک برنامه 5 ساله مساجد و مراکز حکومتي داخل بافت را احيا خواهيم کرد.

مرادي در پايان راه‌اندازي پايگاه بافت تاريخي دهدشت را از ديگر برنامه‌هاي مهم و در حال پيگيري اين اداره در سال 89 اعلام کرد./118


انتهای پیام/

کد خبر 1389021310